20.7 C
Amsterdam

Stichting Meld Islamofobie: boerkaverbod achterhaald door mondkapjes

Lees meer

Stichting Meld Islamofobie roept de Tweede Kamer op om de geplande evaluatie van het boerka- en niqaabverbod nu meteen al uit te voeren. Doel is om het verbod terug te draaien.

Volgens het meldpunt heeft de invoering van het boerkaverbod op 1 augustus 2019 geleid tot meer incidenten van moslimhaat, waarbij moslima’s met een hijab of met een niqaab werden geïntimideerd.

Ook vindt Stichting Meld Islamofobie dat door de mondkapjes die nu massaal worden gedragen het boerkaverbod achterhaald is. De overheid deed toen wel moeilijk over gezichtsbedekkende kleding maar nu niet, aldus de stichting.

‘Blijkbaar staat gezichtsbedekking de communicatie niet in de weg, want tot nu toe zijn daar geen klachten of maatschappelijke discussies over ontstaan.’

Het meldpunt zal samen met actiegroep De Goede Zaak een petitie aanbieden aan de leden van de Tweede Kamer. Inmiddels hebben meer dan 3.000 mensen de petitie ondertekend. De ondertekenaars kunnen ook een reactie schrijven, waarin ze hun steun aan de petitie motiveren.

Zo schrijft ene Justina: ‘Ik schaam me voor mijn mede Nederlanders. Ik ben moslima van NL afkomst en sinds mondkapjes doodnormaal zijn geworden blijf je geterroriseerd worden door haters. En dat gaat verder dan schelden. Ook ik heb fysiek geweld meegemaakt, terwijl ik altijd keurig en beleefd blijf. Deze wet voedt xenofobie. Afschaffen.’

- Advertentie -