17.3 C
Amsterdam

Microsoft-CEO veroordeelt ‘anti-moslimwet’ India

Lees meer

Microsoft-CEO Satya Nadella heeft felle kritiek op de Citizenship Amendment Act (CAA) van India. Door de CAA worden moslim-migranten gediscrimineerd, zeggen critici al langer. Volgens Nadella gaat deze wet in tegen de geest van seculiere grondwet van India.

Vorige maand nam het Indiase parlement de CAA aan, die het migranten uit moslimlanden makkelijker moet maken om Indiaas burger te worden. Dit geldt niet voor islamitische immigranten, die in de ogen van de nationalistische regering van premier Narendra Modi ongewenst zijn.

Tegen de CAA worden over het hele land protesteren georganiseerd, waar de Indiase politie keihard tegen optreedt. Er zijn nu meer dan twintig doden gevallen.

Microsoft-CEO Nadella: ‘Mijn hoop is een India waar een immigrant de kans kan grijpen om een succesvolle start-up op te zetten of een multinational te leiden, waarvan de Indiase samenleving en economie erg zullen profiteren.’

De Microsoft-topman is geboren in de Indiase stad Hyderabad, een grote stad in het zuiden van India waar een enorm complex van Microsoft is gevestigd. Nadella is trots op zijn roots: ‘We vierden het Suikerfeest, kerstmis en Diwali (het hindoeïstische ‘lichtfeest’, red.)’, deze drie feesten zijn belangrijk voor ons.’

- Advertentie -