21.2 C
Amsterdam

Mini-braderie moskee: 19.000 euro voor slachtoffers aardbevingen

Lees meer

Een mini-braderie in Middelburg, georganiseerd door de Yildirim Beyazit Moskee, heeft ruim 19.000 euro opgebracht voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Begin februari vond in Turkije en Syrië de verschrikkelijke aardbeving plaatsvond, die aan meer dan 50.000 mensen het leven kostte en waardoor miljoenen mensen dakloos werden. De aardbeving is weer uit het nieuws verdwenen, maar de gevolgen van de ramp zijn er nog steeds. Zo vielen er vorige week doden in het aardbevingsgebied door overstromingen.

Om die reden organiseerde de Yildirim Beyazit Moskee in Middelburg in het laatste weekend voor de islamitische vastenmaand Ramadan een mini-braderie op het eigen terrein, om lekkernijen te verkopen.

Penningmeester Sonay Peksert legt de lokale media uit dat de moskee doelbewust heeft gekozen voor het inzamelen van geld. ‘In de eerste drie weken zijn er vanuit Rotterdam 21 vrachtwagens vol hulpgoederen naar het rampgebied gereden, maar nu is er behoefte aan andere dingen. De overstromingen maakten duidelijk dat de meer dan 400.000 tenten die nu zijn opgezet maar een tijdelijke oplossing zijn. Miljoenen mensen zijn dakloos. De tenten helpen natuurlijk wel, maar het kost minstens een jaar om nieuwe huizen te bouwen. Voor de winter zijn daarom containerwoningen nodig. Die kosten 6500 euro per stuk. Ook daarom sturen we nu liever geld.’

Het moskeebestuur is blij dat er zoveel geld is ingezameld tijdens de braderie. ‘We danken alle bezoekers, sponsoren en vrijwilligers hartelijk voor hun inzet en bijdragen!’

- Advertentie -