23.1 C
Amsterdam

Moskee in Heerlen beklad met haatteksten

Lees meer

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag moskee Nour in Heerlen (Limburg) beklad met haatteksten en hakenkruizen. Ook gooiden ze een raam in.

Het is de derde keer in ongeveer drie jaar tijd dat de moskee is aangevallen door vandalen, aldus een bestuurslid van de moskee.

‘Er heeft een klein incident plaatsgevonden. Maar dat is normaal, met de jeugd van tegenwoordig. En het is een nadelige bijkomstigheid van alcohol. Ik vermoed dat het is gedaan door een of twee jongeren’, zegt het bestuurslid tegen 1Limburg. ‘Als je de teksten leest, is het niveau 1 Nederlands.’

De teksten zijn islamofoob. Zo schreven de vandalen ‘F*ck islam’, ‘Vol is vol’ en ‘Rot op hier uit mijn straat’. Ze tekenden ook hakenkruizen.

De politie gaat het haatincident onderzoeken. Mogelijk staan de daders herkenbaar op camerabeelden die zijn gemaakt. De moskee heeft aangifte gedaan.

Ondanks de aanval was de moskee gisteren gewoon open. ‘De ruit moet wel gemaakt worden en de teksten halen we er met wasbenzine af. We hebben ongeveer 1 liter nodig en vegen het dan weg’, aldus de moskeebestuurder.

- Advertentie -