12 C
Amsterdam

Moskeekoepels scharen zich achter IslamOmroep van imam Azzedine Karrat

Lees meer

De IslamOmroep van initiatiefnemer en imam Azzedine Karrat heeft de steun gekregen van diverse moskeeën en koepelorganisaties, schrijft Karrat op zijn Facebookpagina.

De samenwerkende koepels vinden dat een islamitisch geluid nu meer dan ooit nodig is. De koepels roepen hun achterbannen op lid te worden van Karrats aspirant-omroep.

Het gaat om de landelijke Federatie Islamitische Organisaties en moskeekoepels in onder meer de regio’s Haaglanden, Rijnmond, Utrecht, Brabant en Zeeland.

De IslamOmroep moet uiterlijk 31 december 50.000 leden hebben binnengeloodst om toegelaten te worden tot het omroepenbestel van de NPO.

De Islam Omroep heeft vijf hoofdthema’s: geloof, gezin, het kind, beschaving en rechtvaardigheid, vertelde Karrat aan de Kanttekening, vlak nadat hij zijn initiatief bekend maakte.

Karrat: ‘We weten nog niet of we een talkshow gaan doen. Maar als we dit gaan doen, dan gaat deze in ieder geval niet op De Nieuwe Maan van de NTR lijken. Daarin stond centraal hoe Nederlanders naar de islam kijken. Bij ons staat centraal hoe moslims naar Nederland kijken.’

Karrat was tussen 2013 en 2019 hoofdimam in de Rotterdamse Essalam-moskee in Rotterdam. Momenteel is hij werkzaam als adviseur, theoloog en imam in Moskee Leidsche Rijn, Utrecht.

- Advertentie -