Moslim krijgt christelijke begrafenis, Nida boos: ‘Grove schending rechten’

Lees meer

De dakloze moslim Madi Soh uit Haarlem heeft een christelijke begrafenis gekregen. Nida Rotterdam heeft met afschuw gereageerd.

Nida-raadslid Bas van Noppen spreekt van ‘een grove schending van mensenrechten’, aldus Dagblad 010 : ‘Geen islamitische uitvaart. Dat betekent: geen eeuwige grafrust, geen rituele wassing en geen dodengebed. De pastoor in kwestie was op de hoogte van de wens voor islamitisch begraven en heeft deze willens en wetens naast zich neergelegd.’

Het NIDA-raadslid heeft VVD-wethouder Bert Wijbenga gevraagd of dit soort situaties zich ook in Rotterdam en omgeving voordoen. Ook wil hij weten of er in Rotterdam en de regio Rijnmond een beleid bestaat voor het begraven van moslims zonder familie of sociaal netwerk, zoals in het geval van Madi Soh.

In Haarlem worden zulke begrafenissen verzorgd door de lokale christelijke hulpstichting Stem in de Stad. De uitvaart wel geleid door een katholieke pastoor. Volgens de Islamitische Raad Haarlem is vooral deze pastoor de schuldige: zij zou Madi Soh expres geen islamitische begrafenis hebben gegeven.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Eeuwige grafrust is er noch voor christenen, noch voor moslims… De Upapadaka of mahdi hoef je niet te geloven; je kan er zeker van zijn… Het zaadje voor de islam werd in 325 na de moderne jaartelling tijdens het concilie van Nicea geplant om een tegengestelde religie te ontwikkelen als instrument om de oorlogsmachine te kunnen laten draaien. Een opzettelijke scheuring die als het geheim van het kruis omschreven kan worden. Drie-eenheid versus eenheid. De Hadj Firoez uit Nowruz of Zwarte Piet van Sinterklaas wordt door de islamitische cultuur dan wel niet erkend doch de schepping uit die duisternis (zwart) was er eerder dan het licht en dus ouder dan de politieke instrumenten die ‘geloof’ of religie heten. 👁 Dat is de reden dat deze figuren zwart of duister zijn en over de wederkomst van ‘het licht’ verhalen… Dat laatste mag je andersom zien. In het geloof worden de goddelijke geheimen altijd verdraaid. Hierdoor wordt ieder mens na zijn dood vrijwel direct opnieuw geboren… 👉 In de hemel kunnen de meesten niet blijven omdat ze niet goed geleefd hebben en worden drie tot 7voudig gesplitst om het overnieuw te gaan proberen. Dat is ook de originele christelijke leer van het plaatsvervangende lijden ofwel reïncarnatie c.q. ‘eeuwig leven’ … 👉… … Zie artikel “Iedereen heeft een paar Orbs of Elohim bij zich” onder mijn goden/engelen/Sura’s en Asura’s/orbs foto 1 06 2019 Groot Welsden 23:41 (152) welke op de Fb- pagina van Cosmic Orbs geplaatst is op 23 mei j.l. … https://www.facebook.com/CosmicOrbs/? … > … Ook te vinden onder Cosmic Orbs DOT com > Over Mij > Mijn Taak > … https://www.cosmic-orbs.com/mijn-taak/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here