15.8 C
Amsterdam

Moslima doet aangifte tegen Duitse hoogleraar vanwege belediging om hoofddoek

Lees meer

Gülsen Kurt, een islamitische studente in Duitsland, heeft aangifte gedaan tegen een hoogleraar van de Bonn-Rhein-Sieg Universiteit, waar ze studeert. Hij zou haar hebben beledigd vanwege het dragen van een hoofddoek.

Dit schrijft de Turkse pro-regeringskrant Daily Sabah. Het incident vond plaats tijdens een economiecollege aan de universiteit in het noordwesten van Duitsland. Volgens advocaat Fatih Zingal liet de hoogleraar zich op een racistische manier uit, en vergeleek hij de hoofddoek van zijn cliënt met het hakenkruissymbool van de nazi’s.

‘Artikel 4 van de Duitse grondwet beschermt de vrijheid van godsdienst en een studente kan lessen volgen terwijl zij een hoofddoek draagt. De houding van deze hoogleraar is absoluut onaanvaardbaar’, vertelt de advocaat.

Duitsland kent, na Frankrijk, de grootste moslimbevolking van West-Europa. Volgens officiële cijfers wonen er bijna 5 miljoen moslims. De Duitse politie registreerde in 2022 5.372 xenofobe incidenten en 610 islamofobe haatmisdrijven. Islamofobie wordt aangewakkerd door extreemrechtse partijen en actiegroepen, zoals Alternative für Deutschland, de Identitäre Bewegung en Pegida.

- Advertentie -