Moslima mag niet bij Vlaamse Albert Heijn werken vanwege hijab

Lees meer

In Dendermonde (België) is de 17-jarige Shahad Khouder geweigerd als werkneemster bij Albert Heijn. De reden: ze wilde haar hoofddoek niet afdoen.

Ze was al aangenomen, maar op haar eerste werkdag stelde haar manager haar voor de keuze: of de hoofddoek af, of vertrekken. Het meisje heeft in shock haar werkplek verlaten.

Inmiddels is er, aldus de Vlaamse zender TV Oost, een ‘verzoeningsgesprek’ geweest, maar het meisje zegt dat de emotionele schade groot is. Ze wil er niet meer gaan werken.

Albert Heijn laat in een reactie weten geschrokken te zijn van het voorval. De winkelketen stelt juist een inclusief personeelsbeleid na te streven, waarbij religieuze tekens zijn toegestaan.

Op dit moment wordt er druk gedebatteerd over de hoofddoek in België. Aanleiding is en recent besluit van het Grondwettelijk Hof, dat een hijabverbod op de Brusselse hogeschool Francisco Ferrer niet terug wil draaien. Het besluit leidde tot online én offline protest.

- Advertentie -

3 REACTIES

 1. In Marokko, Turkije en Afrika lopen bijna geen jonge vrouwen met hoofddoeken rond, waarom hier dan wel?
  Allemaal theater en voor privileges.
  Iedereen kots van dat afwijkende gedrag, ook heel veel Marokkanen en Turken verafscuwen het.
  In Saoedi-Arabië en Iran vechten vrouwen om zonder te mogen lopen.
  Veel blanke westerse vrouwen voelen zich gediscrimineerd door alle moslimvrouwen met hoofddoek, nikab, boerka en boerkini e.d., het is een belediging aan de strijd die vorige eeuw gevoerd is voor meer vrijheden van de vrouw.
  En Allah heeft dit nooit gevraagd.

 2. Ik vind eerlijk gezegd dat je zelf de keuze moet kunnen maken of je wel of geen hoofddoek wil dragen . Een verbod is zo kinderachtig en betuttelend. Het zijn steeds zo’n non issues waar een probleem van gemaakt wordt tegenwoordig alsof er niets belangrijkers is om je druk overste maken.

 3. Het is geen non issue, het is ook niet “westers”, het is geïmporteerd, en het zijn de fundamentalisten die er een issue van maken, het fanatieke islam clubje dat niet kan en wil integreren, sinds vorige eeuw en de moslimjeugd, de 2de, 3de, 4de genberaties zijn fanatieker dan hun ouders, grootouders.
  Je kunt Allah ook aanbidden en trouw zijn zonder hoofddoek, nikab, boerka.
  Het is een principe kwestie voor ze om tegen de maatschappij te schoppen..
  Het merendeel van de Belgen en Nederlanders, maar ook het merendeel van Marokkanen en Turken verafschuwen deze uitingen als achterhaald en weinig progressief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here