30.1 C
Amsterdam

Moslimorganisaties: ‘Peter R. de Vries benoemde dubbele maat in islamdebat’

Lees meer

Diverse moslimorganisaties reageren geschokt op het overleden van Peter R. de Vries, die vorige week dinsdag werd neergeschoten in Amsterdam.

De moslimorganisaties prijzen Peter R. de Vries om zijn bijdrage in het politiek-maatschappelijke debat. ‘Als één van de weinige bekende Nederlanders ontmaskerde en bestreed hij de extreemrechtse retoriek van bepaalde politici in de Tweede Kamer’, schrijven ze.

In mediaoptredens wierp Peter R. de Vries zich op als criticus van de PVV en Geert Wilders. Ook maakte hij zich hard voor een warm welkom van vluchtelingen uit Syrië.

‘Hij weigerde mee te gaan in het gure en xenofobische klimaat dat onze samenleving steeds meer domineert en bedreigt. Hij hield de samenleving een spiegel voor en kon op treffende wijze de hypocrisie en dubbele maat benoemen als het gaat om het maatschappelijk debat rond islam en moslims in Nederland.’

De verklaring is ondertekend door samenwerkingsverbanden van islamitische organisaties in de regio’s Haaglanden, Utrecht, Rijnmond (SPIOR), Noord-Brabant, Zeeland en Limburg.

‘De daders, medeplichtigen en opdrachtgevers moeten opgespoord worden, berecht worden en voor een lange tijd achter de tralies verdwijnen’, besluiten ze. ‘Dat zijn wij als samenleving verplicht aan de man die zoveel voor ons allen heeft betekend.’

- Advertentie -