8.6 C
Amsterdam

Moslimorganisaties: pas op voor complottheorieën over coronavaccin

Lees meer

De Stichting Platform Islamitische Organisaties in Rotterdam (SPIOR) trekt aan de bel: onder moslims worden veel complottheorieën over het coronavaccin verspreid.

Dit gebeurt op social media, waarbij ook vloggers en influencers een dubieuze rol vervullen, aldus de koepel van 72 islamitische organisaties in de regio Rijnmond.

Het zijn wilde theorieën, vertelt SPIOR-woordvoerder Mohammed Bouimj aan RTV Rijnmond. ‘Als je het coronavaccin neemt, ben je over drie jaar dood’, wordt er bijvoorbeeld gezegd. Of: ‘in het vaccin zit een chip om je te volgen.’

Een Arabisch sprekende vlogger die zich voordoet als journalist verspreidt gevaarlijk nepnieuws, zegt Bouimj. ‘Die man is een huisschilder, maar doet alsof hij precies weet hoe het vaccin in elkaar zit.’’

Boumj roept Turk- en Marokkaans-Nederlandse artsen op hem te helpen bij het maken van de informatieve filmpjes om moslims van de juiste informatie te voorzien.

Eerder deze week kwam de Marokkaans-Nederlandse rapper Appa in opspraak omdat hij het vaccineren tegen corona vergelijkt met de Jodenvervolging tijdens het nazibewind.

- Advertentie -