20.7 C
Amsterdam

Moslimpoliticus Arnoud van Doorn verruilt Den Haag voor Marokko

Lees meer

Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn, die met zijn lokale Partij van de Eenheid (PvdE) tevergeefs meedeed aan de Tweede Kamerverkiezingen, zal met de noorderzon vertrekken naar Marokko. Dit meldt hij zelf op YouTube.

De lokale politicus is teleurgesteld dat de islamitische partijen Denk, Nida en PvdE het zo slecht gedaan hebben. Denk verloor een Kamerzetel, Nida en PvdE haalden de kiesdrempel niet eens.

‘Je ziet het nu ook weer: er blijft een splinterpartijtje over’, zegt hij. ‘Je kan wat roepen vanaf de zijlijn, maar uiteindelijk bereik je er weinig mee. Uiteindelijk levert het veel hoofdpijn, frustratie en teleurstelling op.’

Van Doorn voelt de lust niet meer om met zijn politieke werk door te gaan. Hij wil naar Marokko emigreren. ‘De afgelopen jaren ben ik zakelijk gezien succesvol geweest met wat investeringen in het buitenland, Turkije, Marokko, wat andere landen. Daarmee heb ik het besluit genomen en de mogelijkheid gekregen om wat anders te gaan doen.’

Hij denkt in Marokko meer te kunnen bereiken dan in Nederland. ‘Er is daar meer waardering en positiviteit.’

Van Doorn maakte eerst carrière bij de Haagse PVV. In 2011 werd hij uit de raadsfractie gezet omdat hij geld uit het fractiebudget had gebruikt voor privédoeleinden. ‘Maar ik heb het geld altijd direct weer teruggestort’, verdedigde hij zich toen. Van Doorn bekeerde zich tot de islam en sloot zich aan bij de islamitische Partij van de Eenheid, die hij vertegenwoordigt in de raad van Den Haag. In 2014 werd hij veroordeeld voor verboden wapenbezit, wietverkoop en schending van een raadsgeheim.

De griffie van de Haagse gemeenteraad heeft nog geen officiële aankondiging van het vertrek van Van Doorn ontvangen, meldt Den Haag FM. Tevens is onduidelijk of de partij wel of niet aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 zal meedoen.

- Advertentie -