14.1 C
Amsterdam

Moslimprotest in Den Haag tegen koranverbrandingen

Lees meer

‘Je kan elke dag schelden op de zon, de volgende dag komt hij gewoon weer op. Zo komen er ook duizenden korans terug, hoeveel ze er ook mogen verscheuren of verbranden’, leest de psycholoog Serdar Isik uit een briefje voor de Zweedse ambassade in Den Haag. Hij deed vrijdag mee aan het protest van Nederlandse moslims tegen koranverbrandingen.

Dat meldt de Turkse nieuwssite Sonhaber. Volgens Isik zijn koranverscheuringen onder begeleiding van en gefaciliteerd door de politie een ‘racistische daad’. Hij heeft ook kritiek op de burgemeester Jan van Zanen. ‘Het doet pijn dat racisten en fascisten de waarden van meer dan een miljoen moslims in Nederland mogen verscheuren’, aldus Isik. ‘Wij zullen nooit zwijgen over aanvallen op de koran en we zullen de vreedzame boodschap van het heilige boek altijd verkondigen’, zegt hij.

De bonte stoet aan moslims liep met korans in de hand vanaf het Malieveld langs de ambassades van Denemarken en Zweden. Onder koranrecitaties en slogans zoals ‘shame on you, shame on you’ eisen ze dat ‘de religieuze vrede’ in Nederland bewaakt wordt middels een wetsvoorstel dat koranontheilingen verbiedt. In Denemarken ligt er al zo’n wetsvoorstel van de regering.

- Advertentie -