22.3 C
Amsterdam

Moslims boycotten Witte Huis-viering einde ramadan om Israël-steun Biden

Lees meer

De Raad voor Amerikaans-Islamitische Relaties (CAIR), een prominente Amerikaanse moslimorganisatie, kondigde zaterdag aan de jaarlijkse viering van Eid ul Fitr (in de volksmond: ‘Suikerfeest’) van het Witte Huis te zullen boycotten.

CAIR is teleurgesteld dat Biden het Israëlische geweld tegen de Palestijnen in de Gazastrook niet heeft veroordeeld, maar juist pal achter Israël staat.

‘We kunnen niet in goed geweten Eid vieren met de regering-Biden, terwijl die letterlijk het willekeurig bombarderen van onschuldige mannen, vrouwen en kinderen in Gaza door het Israëlische apartheidsregime helpt, aanmoedigt en verdedigt’, aldus CAIR-voorman Nihad Awad.

‘Biden loopt het gevaar om de relaties met Amerikaanse moslims en iedereen die mensenrechten verdedigt te beschadigen, als hij dit pad blijft bewandelen terwijl er Palestijnse kinderen doodgaan.’

De pro-Israëlopstelling van Biden ligt gevoelig bij het progressieve deel van de Democratische partij, dat solidair is met de Palestijnen. Naast de radicaal-linkse ‘Squad’ van afgevaardigden Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley en Rashida Tlaib is ook senator Bernie Sanders kritisch over Israël.

‘We kunnen niet langer de apologeten zijn van de rechtse regering van Netanyahu en haar ondemocratische en racistische gedrag’, schreef Sanders in the New York Times.

- Advertentie -