Stichting Meld Islamofobie: ‘Moslims voelen zich steeds minder veilig in Nederland’

Lees meer

De meerderheid van de Nederlandse moslims is zich de afgelopen vijf jaar minder veilig gaan voelen. Dat concludeert het burgerinitiatief Meld Islamofobie in een nieuw rapport.

In het onderzoek, uitgevoerd onder 337 Nederlandse moslims, geeft 91 procent aan in de afgelopen vijf jaren fysiek of verbaal te zijn bejegend vanwege hun moslim-zijn. Zij zeggen bijvoorbeeld geweld in het openbaar vervoer of opmerkingen op straat te hebben meegemaakt. 39 procent zegt alleen al vorig jaar meer dan vijf van dit soort situaties te hebben meegemaakt.

Van de 91 procent die zulk soort ervaringen heeft gehad, beweert driekwart zich in de afgelopen vijf jaar minder veilig te zijn gaan voelen. Ook stelt bijna de helft van deze moslims zich niet vrij te voelen om hun geloof te uiten. Daarnaast is een even groot deel bang dat hem of haar iets zal overkomen. Een stevige meerderheid maakt zich zorgen over de toekomst in Nederland.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Als er een zelfde onderzoek wordt gedaan onder studentes in Amsterdam, dan schat ik dat 90% van hen last heeft van opdringerig gedrag van hitsige Marrokaanse jongens en mannen, voornamelijk op straat en in het openbaar vervoer. Ik denk dat hierdoor ook zeer veel meisjes en vrouwen zich niet meer kleden zoals ze graag zouden willen. De reden voor de niqab is ‘zedig’ te zijn, ofwel het lichaam aan de hitsige ogen van mannen te onttrekken…
    Dus ik zou zeggen : islamitische dames, voed uw zonen op in de westerse zeden en gewoonten. Dan hoeft u zelf en uw dochters ook geen niqab te dragen en.. ..ervaart u minder afwijzende reacties van andere Nederlanders omdat u dan zich aanpast aan onze normen en geen reden meer geeft tot afwijzende reacties. Zo simpel kan het zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here