18.9 C
Amsterdam

N-VA ‘geschokt’ om subsidie voor Collectief Tegen Islamofobie in België

Lees meer

De rechtse parlementariër Theo Francken (N-VA) zegt ‘geschokt’ te zijn dat de Belgische overheid 20.000 euro subsidie toekent aan het Collectief Tegen Islamofobie in België (CCIB).

CCIB is een zuster van een gelijknamige Franse organisatie (CCIF) die onlangs werd verboden vanwege ‘islamistische propaganda’. Het Franse CCIF bepleit volgens de regering-Macron waarden die strijdig zijn met die van Frankrijk.

Volgens Francken (foto), tot 2018 staatssecretaris voor Asiel en Migratie, heeft CCIB ‘exact dezelfde agenda’ als haar Franse zusterorganisatie CCIF. Daarmee bedoelt Francken het gebruiken van ‘islamofobie-bestrijding’ als dekmantel voor de verspreiding van ‘sharia-islamisme’. Francken: ‘Dat er geen enkel overleg is met de Franse collega’s is onbegrijpelijk.’

CCIB is volgens Francken ‘voor de hoofddoek altijd en overal, tegen verdoofd slachten en overal zien ze politiegeweld’. Op elke foto van CCIB zie je de hijab, klaagt hij. ‘Het lijkt wel of er in België geen vrouwen zonder hoofddoek meer bestaan…’

Dat CCIB subsidie krijgt, komt volgens Francken omdat drie van de vier CCIB-bestuurders lid zijn van Ecolo, de Waalse zusterpartij van GroenLinks. Twee bestuurders zouden zelfs gelieerd zouden zijn aan de islamistische Moslimbroederschap, een link die in het geval van CCIB’s Franse zusterorganisatie ook door critici werd gelegd.

Verantwoordelijk staatssecretaris Sarah Schlitz (Ecolo) rept bij monde van een woordvoerder over ‘misleidende insinuaties’ en vindt ‘dit vermoeden van samenspannen absurd’. Schlitz voegt toe dat het voorbereiden van de subsidies werd voorbereid door de vorige regering. Die regering bestond uit ministers van de christendemocraten, liberalen en Franckens eigen N-VA.

- Advertentie -