19.1 C
Amsterdam

Nazi-demonstratie op komst in Den Haag, ‘locoburgemeester wil nog geen verbod’

Lees meer

De neonazistische Racial Volunteer Force (RVF) wil op 28 september in Den Haag demonstreren tegen de ‘zionistische schaduwmacht in Nederland’. Het Centrum Documentatie en informatie Israël (CIDI) wil graag dat deze demonstratie van tevoren wordt verboden, maar de Haagse locoburgemeester Rachid Guernaoui (Groep De Mos) voelt hier volgens het CIDI niet voor.

De Racial Volunteer Force is een uit Groot-Brittannië afkomstige neonazistische splintergroepering. Vanwege haar gewelddadige reputatie willen andere extreemrechtse groeperingen niet met de RVF in verband worden gebracht. Volgens de AIVD wil de AVF een ‘Arisch Vierde Rijk’ oprichten, waar Nederland ook deel van zou moeten uitmaken.

Op de aankondiging op Facebook maakt de RVF gebruik van antisemitische symboliek. Er is een Joodse man te zien, die met een briefje van duizend dollar zijn sigaar aansteekt. De boodschap is dat de Joden de werkelijke macht hebben in de wereld.

In november vorig jaar wilde RVF demonstreren in Nijmegen, maar besloot uiteindelijk om dit toch niet te doen.

De RVF is erg actief in Nederland. Zo organiseert de groep op 7 september een ‘Kameraadschapsavond’ in Zeeland. Het thema is ‘Unter Froide’ (onder vrienden) en op de flyer is een man te zien met een t-shirt waarop ‘Kraft durch Froide’ staat, een verwijzing naar de nazi-recreatieorganisatie Kraft durch Freude.

- Advertentie -