14.3 C
Amsterdam

‘Nederland gewaarschuwd’: ruim 100 Duitsers krijgen corona na kerkdienst

Lees meer

In het Duitse Frankfurt am Main zijn tenminste 107 mensen besmet geraakt met het coronavirus, nadat ze twee weken geleden een kerkdienst hebben bezocht.

Tijdens deze dienst werd de anderhalve meter afstand wel in acht genomen, schrijft het lokale dagblad Frankfurter Rundschau.

Het vermoeden bestaat dat de kerkgangers besmet zijn via de luchtventilatie. In Frankfurt en omgeving waren kerkdiensten sinds twee weken weer toegestaan.

Mondkapjes waren verplicht, maar werden niet gedragen. ‘Achteraf gezien zou het voor ons gepast zijn om tijdens de dienst mondkapjes te dragen’, schrijft de baptistengemeente op haar website.

Ook betuigt het kerkgenootschap spijt over het feit dat er samen werd gezongen. Dit zou de circulatie van het virus alleen maar verder hebben verspreid.

In Nederland heeft het coronavirus zich mede via kerkdiensten relatief snel kunnen verspreiden. Dit was onder meer het geval op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee en in het noordelijke deel van Limburg, aldus Dagblad 010.

Het Rotterdamse dagblad denkt dat we uit de zaak rond de Frankfurter kerkdienst een les kunnen trekken: ‘Nederland gewaarschuwd’, kopt de krant.

Sommige moskeeën hebben de deuren ook weer geopend, waaronder de Blauwe Moskee in Amsterdam. Hier werd zondag het einde van de ramadan met dertig mensen gevierd.

- Advertentie -