16.2 C
Amsterdam

Supermodel Bella Hadid: ‘Opdrachtgevers verloren omdat ik Palestina steun’

Lees meer

Het Nederlands-Palestijnse supermodel Bella Hadid, de jongere zus van supermodel Gigi Hadid, zegt in een interview voor het Amerikaanse tijdschrift GQ dat ze sommige opdrachtgevers is kwijtgeraakt vanwege haar steun aan de Palestijnse zaak.

In het dubbelinterview waarin ook de Egyptisch-Amerikaanse acteur Ramy Youssef werd geïnterviewd vertelt Hadid over haar Palestijnse roots, haar betrokkenheid bij de Palestijnse zaak en de gevolgen van haar pro-Palestijnse activisme voor haar werk als supermodel. ‘Ik had zoveel bedrijven die niet meer met mij samenwerkten. Ik heb vrienden die mij volledig hebben laten vallen.’

Bella Hadid spreekt zich, net als haar zus Gigi, uit voor de Palestijnen. In april dit jaar had ze kritiek op Instagram, die haar pro-Palestijnse berichten zou hebben gecensureerd.

Het pro-Palestijnse activisme van Hadid roept onder rechts Amerika veel weerstand op. Vorig jaar stond er een grote advertentie in The New York Times van pro-Israëlactivisten, die Bella Hadid, haar oudere zus Gigi en zangeres Dua Lipa in verband brachten met de Hamas-beweging. ‘Bella, Gigi en Dua, Hamas roept op tot een tweede Holocaust. Veroordeel hen nu’, stond er in de advertentie.

- Advertentie -