Neonazi’s dreigen met ‘executeren’ van Turks-Duitse politicus

Lees meer

De politie in Duitsland onderzoekt een doodsbedreiging aan het adres van de Turks-Duitse politicus Cem Özdemir, parlementslid voor de Grünen. Per e-mail laten rechtsextremisten weten Özdemir te willen ‘executeren.’

Volgens de politie zit de Duitse zijtak van de Amerikaanse neonazi-organisatie Atomwaffe Division Deutschland achter de dreigmail. Daarop staat een lijst van mensen die volgens deze groep geëxecuteerd moeten worden.

Özdemir is één van de bekendste Duitse politici met Turkse roots en staat bovenaan de hitlist. Ook Grünen-politica Claudia Roth staat op deze lijst.

‘Op dit ogenblik zijn we aan het plannen hoe en op welke manier we je gaan executeren’, schrijven de doodsbedreigers Özdemir. ‘Op de volgende politieke bijeenkomst? Of zullen we je voor je huis pakken?’

Özdemir wordt wel vaker bedreigd, maar deze bedreiging is zo serieus dat de Grünen-coryfee besloot om naar de politie te stappen.

Duitse politici reageren geschokt op de bedreigingen aan het adres van Özdemir en Roth. Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) stelt tegen de Süddeutsche Zeitung dat de bedreigingen een symptoom zijn van een ‘zeer problematische brutalisering van onze samenleving’.

Dietmar Bartsch van de radicaal-linkse partij Die Linke zegt dat de bedreigingen een gevolg zijn van een ‘vergiftigd sociaal klimaat’. Hij vindt dat de politiek rechtsextremisme jarenlang heeft verwaarloosd.

Renate Künast van de Grünen is bang dat de extreemrechtse groepering de bedreigingen in daden omzet. Ze noemt de moord op CDU-politicus Walter Lübcke en de extreemrechtse aanslag in Halle eerder dit jaar als voorbeelden.

Onlangs heeft de federale regering een pakket voorgesteld om rechtsextremisme beter aan te pakken. De vicevoorzitter van de Duitse Bondsdag, Thorsten Frei (CDU), zegt erin te geloven dat de regering dit pakket snel door het parlement zal loodsen.

Atomwaffe Division Deutschland staat in de Verenigde Staten bekend als zeer gewelddadig. Sinds kort heeft de neonazi-organisatie ook een Duitse tak.

Özdemir was tien jaar lang de leider van de Grünen. Hij is een criticus van de Turkse regering en initieerde in 2016 met succes een resolutie in de Bondsdag om de Armeense Genocide te erkennen.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Ik kom uit een Die hard Nazi gezin,maar ben tegen extremisme. Doch als de geschiedenisverdraaiing niet stopt en de werkelijke ookzaken en aanstichters van WWII niet uit de doeken worden gedaan zal de NeoNazibeweging voortduren.
    De grootste oorzaak is het verdrag (lees dictaat) van Versaille. Na vele onderhandelingen tussen Hitler en Polen. Had Hitler geen andere keus meer. De grootste voorstaander van het voortduren van de oorlog was de zeer gevierde Winston Churchill. Het net zit nu vol met beladen info Over deze GROTE STAATSMAN. Om een paar te noemen “Stop glorifying Winston Churchill” “the crimes of Winston Churchill”
    Rense.com The WWII Dresden Holocaust- A Singel Column Of Flame. Wlide Hilter de joden uitzetten of een holocaust. Google” het shcip The St. Louis. Ook Bibi heeft zijn mening hierover gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here