16.7 C
Amsterdam

Nicki Minaj: politie hield mij aan op Schiphol vanwege mijn ras

Lees meer

De rapper Nicki Minaj is nog lang niet klaar over haar naar eigen zeggen ‘walgelijke arrestatie’ en ‘racistische behandeling’ op Schiphol, waardoor ze een optreden in Manchester moest cancelen. Ze zou vanwege haar kleur etnisch geprofileerd zijn door de Koninklijke Marechaussee.

Zo meldt Sky News. De marechaussee laat weten dat ze het vervelend vinden dat Minaj zich ‘slecht behandeld’ voelt, maar ontkent alle beschuldigingen over racisme en houdt vol dat ze is opgepakt vanwege drugsbezit. Ze zouden in actie zijn gekomen omdat er strafbare zaken aan het licht waren gekomen. Dit gebeurt volgens hen ‘ongeacht wat je achtergrond is, wie je bent, waar je vandaan komt of waar je naartoe gaat’, aldus een woordvoerder van de marechaussee.

Minaj is het daarmee oneens en claimt dat de gevonden drugs niet van haar was. Ze denkt dat de arrestatie puur te maken heeft met haar ‘zelfverzekerde uitstraling’ in combinatie met haar kleur. De arrestatie zou haar doelbewust een ‘laag gevoel’ hebben moeten bezorgen, wat volgens haar ook gelukt is. ‘Ik heb me in tijden niet zo rot gevoeld’.

Intussen is bekend geworden dat het optreden van Minaj bij Ziggo Dome in Amsterdam ook niet doorgaat.

- Advertentie -