11.3 C
Amsterdam

Nida-leider Nourdin el Ouali stapt uit Rotterdamse gemeenteraad

Lees meer

De Rotterdamse Nida-fractie neemt afscheid van Nourdin el Ouali. Hij zat sinds 2014 voor de links-islamitische partij in de gemeenteraad.

Ouali vertelt aan RTV Rijnmond dat hij zich bezig wil gaan houden met de groei van Nida in de rest van Nederland.

Bas van Noppen neemt de komende maanden Ouali’s zetel in. Noppen was de afgelopen jaren actief als Nida-burgerlid in Rotterdam. Hij wordt vandaag als Nida-raadslid geïnstalleerd.

NIDA werd in 2013 opgericht. De partij is met twee zetels in de Rotterdamse gemeenteraad vertegenwoordigd. El Ouali werd in 2015 door journalisten van het AD, NRC, Metro en RTV Rijnmond verkozen tot Rotterdams politicus van het jaar.

Behalve in Rotterdam is Nida ook in Den Haag en in Almere in de gemeenteraad vertegenwoordigd. In Almere wordt Nida geleid door Hassan Buyatui, die in maart 2019 uit de PvdA-fractie stapte en tot begin deze week, toen hij zich bij Nida aansloot, de eenmansfractie Buyatui vormde.

Tevens overweegt de partij mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. ‘Wie weet. God weet het. De leden beslissen hier later dit jaar over,’ aldus El Ouali.

- Advertentie -