16.4 C
Amsterdam

Nieuw initiatief om bidden op werk te normaliseren

Lees meer

Nederlandse moslims zijn de petitieactie ‘Gebed op Werk’ begonnen, met als pleidooi dat bidden op werk of op school normaal is. Denk pleit intussen in de Utrechtse gemeenteraad voor het opheffen van wat zij noemt ‘een gebedsverbod op openbare scholen’.

De afgelopen weken woedt in Nederland opnieuw de discussie of openbare scholen stilteruimtes moeten toestaan, waar moslimleerlingen kunnen bidden. De stichting Gebed op Werk wil schoolbesturen en werkgevers informeren. Daarnaast traint de stichting moslims om hierover het gesprek te voeren op school of op werk.

De strijd voor de normalisering van gebedsruimtes wordt ook in de politiek gevoerd, door Denk. Zo eiste de fractie van Denk in de Utrechtse gemeenteraad tijdens een emotioneel debat gisteren dat alle openbare scholen in de stad een gebedsruimte krijgen, waar moslimkinderen kunnen bidden. Hoewel een meerderheid van de linkse Utrechtse gemeenteraad zich achter het voorstel van Denk schaarde was de partij nog niet tevreden, en eiste onmiddellijk actie.

Anton Stam van Volt wilde de gemoederen bedaren. ‘Ik stel voor dat we allemaal even rustig inademen en weer uitademen.’ Dit was echter olie op het vuur, want Stam werd daarop verweten dat hij het leed van moslimkinderen op openbare scholen zou bagatelliseren.

- Advertentie -