4.2 C
Amsterdam

Nieuw stamboomonderzoek mogelijk voor jongeren met roots in voormalige koloniën

Lees meer

Voor jongeren tussen de 15 en 35 jaar, met wortels in een van de voormalige Nederlandse koloniën, organiseert het Haags Historisch Museum de cursus ‘Tracing your roots’. Daarbij gaan ze op zoek naar hun familiegeschiedenis en hun voorouders.

Dit bericht Afromagazine. De cursus, die later dit jaar georganiseerd wordt, vindt plaats in het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg. Het kost 50 euro per persoon. Jongeren met wortels in de voormalige Nederlandse koloniën, uit Den Haag en omstreken, kunnen zich via de mail aanmelden.

Op de eerste cursusmiddag maken de cursisten met elkaar kennis, en krijgen ze een gastles stamboomonderzoek. Op de tweede cursusmiddag gaat het over familieverhalen, en interviewen jongeren hun (groot)ouders om die verhalen vast te leggen. Op de derde middag werken de cursisten verder aan hun stamboomonderzoek, schrijven ze hun familieverhalen en zoeken ze naar objecten die deze verhalen ondersteunen. De cursus wordt afgesloten met een feestelijke eindpresentatie, waarbij iedereen zijn familieverhaal vertelt.

De cursus Tracing Your Roots wordt verzorgd door Yvette Kopijn van Stichting VerhalenOverLeven.

- Advertentie -