11.3 C
Amsterdam

Tevredenheidsonderzoek Amsterdam: Nieuw-West scoort het slechtst

Lees meer

In een hoofdstedelijk buurttevredenheidsonderzoek scoren buurten in Amsterdam Nieuw-West het slechtst. De redenen: vervreemding van bewoners en weinig samenhang, meldt het Parool.


Bij de tien laagst scorende buurten is Nieuw-West oververtegenwoordigd: zeven buurten uit dat lijstje liggen in dat stadsdeel. Vooral Osdorp-Oost, Geuzenveld (foto) en Slotermeer-Noordoost komen slecht uit het onderzoek.

Inwoners van Osdorp-Oost beoordelen deze buurt met het laagste cijfer, een 6,4. Dit valt volgens de onderzoekers deels te verklaren doordat de sociale omgang onder de bewoners over het algemeen beperkt is. Ook de afwezigheid van ‘Nederlandse’ winkels is volgens de onderzoekers een verbeterpunt in Osdorp.

‘Veel buurten in Amsterdam worden gekenmerkt door bubbels. Mensen zitten op een eilandje en vinden het ingewikkeld daarvan af te komen,’, aldus socioloog Peer Smets (Vrije Universiteit Amsterdam). ‘Er is eigenlijk te weinig beleid om die samenhang vorm te geven. Overheden gaan ervan uit dat als er mogelijkheden tot ontmoeting zijn, de rest dan wel vanzelf gaat. Maar zo werkt het in de praktijk niet.’

In de top tien van best scorende buurten zijn alle stadsdelen vertegenwoordigd, behalve Nieuw-West en Zuidoost.

- Advertentie -