11.3 C
Amsterdam

Nieuw-Zeeland: meisjes filmen hoe ze moslima (17) slaan en hijab aftrekken

Lees meer

De Nieuw-Zeelandse moslima Hoda al-Jammaa (17) zat nietsvermoedend met haar vrienden op school te keuvelen, toen drie niet-islamitische meisjes ruzie zochten, haar hoofddoek aftrokken en op haar begonnen in te slaan. De daders hebben het geweld ook gefilmd, meldt Radio New Zealand.

Zeheeft er een hersenschudding en verwondingen aan haar hoofd aan overgehouden. Volgens de directrice is het niet de eerste keer dat een moslimmeisje slachtoffer wordt van anti-islamitisch geweld op school.

‘Er waren al signalen, bijvoorbeeld scheldpartijen. Onze klachten bij de politie zijn niet serieus genomen. Dit had voorkomen kunnen worden en is een schandvlek’, zegt ze. Twee van de daders zouden inmiddels van school gestuurd zijn.

Er is een petitie tegen gestart die ‘gerechtigheid voor Hoda en haar vrienden’ opeist en haat en xenofobie aan de kaak stelt. De petitie is al meer dan 50.000 keer getekend.

In Nieuw-Zeeland zijn na de terroristische aanslag in 2019 in Christchurch veel inspanningen geweest om de tolerantie op te krikken. Maar drie jaar na de aanslag is het momentum weg, aldus Radio New Zealand.

- Advertentie -