17.3 C
Amsterdam

Nieuwe lijsttrekker Denk Amsterdam staat ‘absoluut open’ voor meebesturen

Lees meer

Denk Amsterdam heeft fractievertegenwoordiger Sheher Khan (34) aangewezen als nieuwe lijsttrekker. Khan mikt op vijf zetels bij de raadsverkiezingen van maart en wil meeregeren in het stadsbestuur.

‘Met veel trots mag ik aankondigen dat ik de nieuwe lijsttrekker ben van DENK Amsterdam’, schrijft Khan op Facebook. ‘Onder mijn leiding gaan we ons blijven inzetten voor de Amsterdammer die uitsluiting ervaart, geen betaalbare woning en werk kan vinden. Zodat Amsterdam weer een stad wordt voor iedereen!’

Tegen de Amsterdamse omroep AT5 zegt Khan dat hij wil meeregeren in het college. ‘Ik denk dat als je meedoet aan de verkiezingen, dan moet je ook bereid zijn om verantwoordelijkheid te nemen. Wij staan er absoluut voor open en ik denk ook dat het belangrijk is voor Amsterdam als Denk gaat meebesturen.’

Khan volgt Mourad Taimounti op, die in 2018 voor Denk drie zetels binnenhaalde. In maart dit jaar stapte hij over naar Nida, vanwege een conflict met Denk. Het islamitisch geïnspireerde Nida heeft onlangs besloten om te stoppen als politieke partij en door te willen gaan als lobbyvereniging.

Ondertussen is Nur Icar lijsttrekker geworden van Denk Den Haag. Icar is op dit moment fractievertegenwoordiger voor Islam Democraten en stond eerder op de kieslijst voor DENK bij de Tweede Kamerverkiezingen. Aanvankelijk was het plan om Abdoel Haryouli de Haagse Denk-lijst te laten trekken. Maar de kandidaat-lijsttrekker en voorzitter van Denk Den Haag werd door het landelijk bestuur geroyeerd, na een conflict over vermeend racisme en afluisterpraktijken.

- Advertentie -