16.7 C
Amsterdam

‘Nieuwe Hamas-zender wil Erdogan promoten onder moslims wereldwijd’

Lees meer

Een nieuwe omroep van het Palestijnse Hamas wordt gefinancierd door Turkije en heeft als doel president Erdogan te promoten onder Arabisch sprekende moslims. Dit schrijft de Turks-Zweedse onderzoeksjournalist Abdullah Bozkurt op zijn website Nordic Monitor.

Het gaat om de in Istanbul gevestigde Association for Palestine Communicators and Media (FİMED), die afgelopen april werd opgericht. De organisatie wordt gefinancierd door de Turkse regering, aldus Bozkurt.

De omroep wordt geleid door Hamas-woordvoerder Sami Abu Zuhri, die in zijn geboorteland Palestina in de problemen was gekomen omdat hij ervan werd beschuldigd vrouwen lastig te vallen, waaronder een buitenlandse vrouwelijke verslaggever.

FIMED is openlijk pro-Turks. Behalve dat de zender Erdogan promoot, bericht het kanaal over het Israëlisch-Palestijnse conflict. Doel is dat moslims wereldwijd gaan geloven dat Erdogan de grote vriend van Palestina is, die in tegenstelling tot de Arabische leiders wel anti-Israël is.

Het doel van de omroep is ‘de marketing van Erdogan – die zichzelf in feite beschouwt als de kalief van alle moslimgemeenschappen over de hele wereld’, schrijft Bozkurt.

- Advertentie -