20.4 C
Amsterdam

Nieuwe huiszoeking in verband moord op rapper Tupac

Lees meer

Bijna dertig jaar na de moord op de wereldberoemde Amerikaanse rapper Tupac Amaru Shakur heeft de politie in Las Vegas weer een huiszoeking gedaan. Shakur stierf op 25-jarige leeftijd, nadat hij in een auto onder vuur was genomen. 

De politie in Las Vegas doet verder geen uitspraken gedaan over de huiseigenaar of de aanleiding voor het nieuwe onderzoek. Tot nu toe zijn er nooit arrestaties geweest in de moordzaak, aldus de Arabische nieuwszender Al-Jazeera.

Shakur zat in 1996 in de auto naast zijn baas Marion ‘Suge’ Knight van de platenlabel Death Row Records, toen hij werd beschoten. Hij stierf zes dagen later in het ziekenhuis.

De dood van Tupac, en die van de andere rapper Notorious B.I.G. zes maanden later, kwam na de beruchte rivaliteit tussen zwarte rappers uit de westkust en oostkust van Amerika. Shakur gaf de oostkust de schuld van een eerdere aanslag op zijn leven in 1994 in New York.

Tupac wordt als een van de grootste rappers van alle tijden gezien vanwege zijn strijd tegen racisme en armoede, maar blijft ook omstreden vanwege vrouwonvriendelijke teksten en een verkrachtingszaak waar hij voor veroordeeld is.

- Advertentie -