14.1 C
Amsterdam

Nieuwe Nederlands-Indische omroep ‘Bersama’ gelanceerd

Lees meer

Filmproducenten Nadadja Kemper en San Fu Maltha hebben de aspirant-omroep Bersama (Indonesisch voor ‘samen’) opgericht, die zich richt op Indische Nederlanders. Kemper en Maltha willen voor 31 december 50.000 leden hebben geworven, schrijft Villamedia.

Er zouden bijna twee miljoen Indische Nederlanders wonen in ons land, maar de Nederlandse media zouden deze groep negeren.

‘De omroep richt zich op een brede leeftijdsgroep, waarbij speciale aandacht gegeven zal worden aan de derde en vierde generatie’, aldus omroep Bersama. ‘Om een zo groot mogelijke groep mensen in aanraking te brengen met het Nederlands-Indisch erfgoed, wil de omroep in oprichting wekelijks Nederlands-Indische culturele programma’s aanbieden via de televisie-, radio- en online-kanalen van de NPO.’

Ondanks dat de omroep zich richt op Indische Nederlanders, vermelden de initiatiefnemers in hun missiestatement dat ze ‘programma’s willen maken vanuit de leef- en denkwereld van alle groepen die te maken hebben gehad met 400 jaar geschiedenis in voormalig Nederlands-Indië’. Of ze met de omroep ook Indonesische en Molukse Nederlanders willen bereiken, is niet benoemd.

- Advertentie -