12 C
Amsterdam

Nieuwe partij Code Oranje wil bindend referendum over migratie

Lees meer

Het Rotterdamse Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf pleit voor een bindend referendum over migratie. Ze is de nummer drie op de kandidatenlijst van de nieuwe partij Code Oranje van Richard de Mos, die volgend jaar in de Tweede Kamer hoopt te komen.

‘Uit een enquête van onderzoeksbureau Kantar blijkt dat 91 procent van de ondervraagden vindt dat er nauwelijks ruimte is voor meer inwoners’, schrijft de politica op de rechtse website de Dagelijkse Standaard. ’65 procent van de Nederlanders wil inperking van immigratie. Opvallend is dat 48 procent van de niet-westerse Nederlanders die opvatting deelt.’

Volgens Hoogwerf is het absorptievermogen van de Nederlandse samenleving om nog meer migranten toe te laten nu wel bereikt. Ze schrijft dat autochtone bejaarden zich niet meer thuisvoelen in hun eigen wijk, vanwege de migranten, en brengt migranten ook in verband met ‘overlast’ en ‘criminaliteit’.

De Rotterdamse politica pleit voor een ‘Staatscommissie Bevolkingsvraagstukken’, die zich moet buigen over de gevolgen van de bevolkingsgroei. Daarnaast moet er volgens haar een bindend referendum komen zodat het volk over het Nederlandse migratiebeleid kan beslissen.

Hoogwerf: ‘Leg deze vraag nu eens in een bindend referendum voor aan Nederland, zodat we eindelijk eens tot beleid komen waar Nederland voor kiest, in plaats van dat politieke partijen elkaar in stand houden.’

Overigens is een bindend referendum vooralsnog niet mogelijk in Nederland. Daarvoor moet eerst de Grondwet gewijzigd worden, een proces dat jaren in beslag neemt.

- Advertentie -