17.1 C
Amsterdam

Nieuwegeiners positiever over asielzoekers door vluchtelingenboot

Lees meer

In Nieuwegein is er sinds een paar maanden een boot met asielzoekers. Bewoners maakten zich daarover zorgen. Nu die boot er eenmaal is, zijn ze van mening veranderd. Een kwart is positiever over vluchtelingen gaan denken.

Dat meldt stadsomroep RTV Utrecht. Honderd asielzoekers wonen al vier maanden op de RS Princess. Die boot ligt aangemeerd in Nieuwegein. Bewoners stapten naar de rechter om de opvang tegen te houden. Ze waren bang voor overlast van ‘veel mannen die weinig te doen hadden’. ‘Denk je dat die mannen naar een spelletjesmiddag gaan? Geloof je het zelf?’, zei een Nieuwegeiner in november.

Vier maanden later zijn veel Nieuwegeins positiever. Uit onderzoek blijkt dat 91 procent zich nog even veilig voelt, als voordat de asielzoekers kwamen. En bijna alle leerlingen van het Cals College hebben geen overlast ervaren. Die school ligt vlakbij de boot. Burgemeester Frans Backhuijs vertelt dat hij de resultaten van dit onderzoek serieus neemt. Mogelijk moet Nieuwegein aan nog meer asielzoekers opvang bieden.

- Advertentie -