22.9 C
Amsterdam

Nigeriaanse zangers en Zambiaanse voetballers boycotten Zuid-Afrika om xenofobe aanvallen

Lees meer

Zuid-Afrika heeft de meest ontwikkelde economie van het Afrikaanse continent, waardoor het veel migranten aantrekt uit andere delen van Afrika. Eerder deze week leidde dit tot spanningen, toen demonstranten Nigeriaanse winkels in Zuid-Afrika aanvielen, wat gepaard ging met geweld en plunderingen.

Ondanks dat de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa het geweld heeft veroordeeld, hebben de Nigeriaanse zangers Burna Boy en Tiwa Savage besloten om Zuid-Afrika te boycotten. Burna Boy wil pas weer terug naar Zuid-Afrika als de regering van het land wat doet tegen het xenofobe geweld. Savage zegt een concert in Johannesburg af, waar ze over twee weken een optreden zou geven.

Ook het voetbalelftal van Zambia heeft besloten Zuid-Afrika te boycotten. Aanstaande zaterdag zou het elftal van Zambia een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen het Zuid-Afrikaanse elftal.

In reactie op het anti-Nigeriaanse geweld in Zuid-Afrika zijn in Nigeria Zuid-Afrikaanse winkels aangevallen. De Zuid-Afrikaanse ambassade in Nigeria is nu gesloten.

- Advertentie -