15.8 C
Amsterdam

Oeps! Regeringspartij Suriname lapt samenscholingsverbod aan laars

Lees meer

Dat de Surinaamse regeringspartij NDP afgelopen zaterdag een grote vergadering hield zou normaal geen nieuws zijn, maar nu wel.

Een dag eerder kondigde president en NDP-leider Desi Bouterse namelijk een samenscholingsverbod af. Dit schrijft het Surinaamse medium Waterkant.

Het samenscholingsverbod werd vrijdag door president Bouterse zelf afgekondigd. Er mogen geen samenscholingen van meer dan tien personen zijn.

Maar de NDP hield zaterdag een vergadering in hoofdstad Paramaribo. Op een filmpje is te zien dat veel bezoekers het houden van afstand niet bepaald in acht namen:

Waarom de vergadering toch doorging? NPD-ondervoorzitter André Misiekaba wijst op een praktische reden: niet iedereen kon meer worden bereikt om de bijeenkomst op tijd af te zeggen, zegt hij.

Het filmpje van de NPD-vergadering ging al snel viral op Facebook gedeeld en riep in Suriname veel verontwaardiging op. ‘Is de lockdown voor de show ingevoerd?’, vraagt iemand zich bijvoorbeeld af. Een ander reageert: ‘Corona kijkt om het hoekje…’

Suriname telt op dit moment officieel acht zieken en nul doden als gevolg van corona.

- Advertentie -