5.3 C
Amsterdam

Oeps: Utrecht schrijft nieuwe moslimbegraafplaats in op foute plek

Lees meer

Tijdens de procedure om een eerste islamitische begraafplaats aan te leggen, heeft de gemeente Utrecht een pijnlijke fout gemaakt, meldt het AD. Doodzonde, want hierdoor loopt de aanleg vertraging op.

De gemeente had de begraafplaats, die in de wijk Tolsteeg moet komen, in het Utrechtse kadaster ingeschreven. Maar lang geleden was Tolsteeg een eigen stadje, en nog niet onderdeel van Utrecht, en dat werkt door in het bestaan van een eigen kadaster. Officieel had de begraafplaats dus bij Tolsteeg ingeschreven moeten worden, en niet bij Utrecht.

Bewoners in de wijk Tolsteeg hadden de fout ontdekt. De gemeente Utrecht geeft inmiddels de fout toegegeven en gaat het ook herstellen. Het is nog niet exact bekend wanneer de begraafplaats er zal komen.

De aanvraag van de begraafplaats door de Verenigde Utrechtse Moslims ging al gepaard met veel bezwaren uit de buurt. Door de eigen begraafplaats kunnen moslims in hun eigen gemeente worden begraven en daarnaast kunnen ze zelf invulling geven aan de regels en de uitoefening van de rituelen.

- Advertentie -