17.1 C
Amsterdam

OM bekijkt tweet Haags raadslid over corona en Israëlisch laboratorium

Lees meer

Waarnemend burgemeester Johan Remkes van Den Haag heeft een controversiële tweet van Arnoud van Doorn onder aandacht van het Openbaar Ministerie gebracht.

Het raadslid van de islamitische Partij van de Eenheid twitterde naar aanleiding van het feit dat een Israëlisch laboratorium aan een corona-vaccin werkt: ‘’Toevallig’ het lab waar het virus ook is ontwikkeld?’ Later verwijderde hij deze tweet weer.

Waarnemend burgemeester Remkes is niet te spreken over Van Doorns tweet. Hij noemt het een complottheorie gericht tegen de staat Israël. ‘Stop daarmee’, aldus Remkes. Hij heeft de tweet onder de aandacht van het OM laten brengen, dat volgens Omroep West ernaar aan het kijken is.

Raadslid Van Doorn laat weten dat hij er ‘niet wakker’ van ligt. ‘Mijn tweet is niet strafbaar. Remkes is hier slechts een irrelevante passant. Hij weet nog niet dat ik niet intimideerbaar ben. Misschien werkt dat in Groningen, maar niet hier.’

Er loopt overigens al een justitieel onderzoek tegen Van Doorn. Hij zou geluidsfragmenten van een vertrouwelijke bijeenkomst over de aanstelling van Remkes als waarnemend burgemeester zou hebben gelekt.

Van Doorn is niet de eerste die vanwege een tweet over Israël onder vuur is komen te liggen. Zes jaar geleden kwam ambtenaar Yasmina Haifi onder vuur te liggen omdat ze IS ‘een vooropgezet plan van zionisten’ noemde. Ze verloor hierna haar baan.

- Advertentie -