8.7 C
Amsterdam

OM vervolgt ‘reaguurders’ om haatreacties onder livestream Keti Koti

Lees meer

Het Openbaar Ministerie vervolgt twee mannen die discriminerende reacties op internet zouden hebben geschreven. De reacties stonden onder een livestream over Keti Koti op de Facebookpagina van AT5 en NOS. Dit schrijft de Amsterdamse nieuwszender AT5.

Op 1 juli wordt in Suriname en Nederland de afschaffing van de slavernij in 1863 herdacht. Deze dag wordt Keti Koti genoemd, wat ‘ketenen gebroken’ betekent.

De twee mannen, waarvan één in België woont, zouden beledigende teksten hebben geschreven. ‘Suriname is een vergaarbak van waardeloze minkukels’, was een van de reacties. ‘Heeft de apenheul een nieuw park geopend?’ En: ‘De slaven mogen met de krans slepen.’

‘Vrijheid van meningsuiting is een groot goed in Nederland, maar die is niet onbeperkt. Als er strafbare uitlatingen worden gedaan, zullen we daar ook mensen voor vervolgen’, aldus het Openbaar Ministerie.

Het Openbaar Ministerie zegt erbij dat lang niet alle strafbare uitlatingen die op sociale media worden gedaan tot een rechtszaak leiden. ‘We kunnen onmogelijk alles vervolgen, maar als er aangifte wordt gedaan, pakken wij dat serieus op.’

- Advertentie -