20.5 C
Amsterdam

Omroep Zwart gaat politiek uitleggen aan jonge kijkers

Lees meer

Omroep Zwart komt met een nieuw politiek programma: Stemmingmakers. Diverse maatschappelijke thema’s worden met politici en jongeren besproken op een luchtige, ludieke manier. De eerste online uitzending is vanavond om 19.00 uur. 

Presentator van het programma is Yuki Christus, die Stemmingmakers mag leiden. Hij vraagt elke aflevering een andere politicus ‘de kleren van het lijf’. De politici zijn afkomstig van alle kanten van het politieke spectrum. Carline van Breugel (29) van D66 treedt op in de eerste uitzending en daarna volgt Alexander Hendrix (26) van BBB.

Larissa da Veiga. bekend van de BNNVARA-serie Baksteen, gaat iedere week de straat op om het publiek te interviewen aan de hand van politieke stellingen. Verder wordt de politiek ludiek uitgelegd in de rubriek ‘politics explained’ en gaat het programma het gesprek met jongeren aan tijdens het zogenoemde ‘bankjesgesprek’.

Het programma Stemmingmakers wordt iedere vrijdag om 19:00 uur uitgezonden op NPO3.nl en op het YouTube-kanaal van Omroep Zwart.

Omroep Zwart werd in 2020 opgericht door rapper Akwasi Ansah en Gianni Lieuw-A-Soe en wil meer kleur op de buis.

- Advertentie -