14.4 C
Amsterdam

Omstreden influencer Andrew Tate bekeerd tot islam

Lees meer

De wereldberoemde, controversiële influencer Andrew Tate (35) heeft zich bekeerd tot de islam.

‘Elke christen die gelooft in het goede en de ware strijd tegen kwaad begrijpt, moet zich bekeren’, schrijft deze ‘alpha-man’, ‘pimp’ en ‘messias’, zoals hij zichzelf graag noemt, op het extreemrechtse sociale medium Gettr.

Naast zijn carrière in kickboksen werd de Amerikaans-Britse Tate in 2016 bekend door aan de Britse variant van Big Brother mee te doen. Terwijl hij meedeed, lekte een video uit waarop Tate een vrouw met een riem slaat, waardoor hij na zes dagen alweer uit de show werd verwijderd.

Hij verwierf een grote fanbase op social media, maar is inmiddels van de meeste platforms afgegooid vanwege homofobe, racistische en met name vrouwonvriendelijke berichten. Ook van TikTok, waar zijn filmpjes meer dan tien miljard keer waren bekeken.

Andrew Tate zegt in zijn vele video’s onder meer dat vrouwen thuis horen te zijn, niet kunnen autorijden en eigendom zijn van de man. Hij vindt ook dat slachtoffers van verkrachting hun ‘verantwoordelijkheid moeten dragen’ en gaat uit met vrouwen van achttien jaar omdat hij ‘een afdruk’ op hen wil kunnen maken.

Sommige islamitische social mediagebruikers juichen Tates bekering toe. Anderen zijn kritisch. Een twitteraar zegt: ‘Tate verloor al zijn social mediaplatforms en ‘bekeert’ zich nu tot de islam. Tate weet dat moslims veel aandacht zouden hebben voor zijn bekering en ziet een makkelijk te manipuleren doelwit. Tate wil als koning behandeld worden en heeft zijn publiek gevonden.’

- Advertentie -