17.3 C
Amsterdam

‘Omstreden prediker die Bin Laden prees geeft lezingen bij WK in Qatar’

Lees meer

De controversiële Indiase prediker Zakir Naik is in Qatar om religieuze lezingen te geven tijdens het WK voetbal. Dat melden Indiase media. Hij wordt in India gezocht op beschuldiging van het witwassen van geld en het aanzetten tot terrorisme.

In 2016 werd zijn Islamic Research Foundation International (IFRI) verboden in India, omdat hdie zou aanzetten tot vijandigheid en haat tussen religieuze groepen. Zijn toespraken zijn verboden in India, Bangladesh, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Ook de Britse overheid weerde IFRI, omdat deze organisatie miljoenen in het Peace TV-netwerk pompte. Peace TV verdedigde de executie van ex-moslims, noemde Joden ‘een vervloekt ras’, nodigde een Jamaicaanse salafistische prediker uit die ook complottheorieën verspreidt over 9/11 en promootte homofobie.

Naik werd ook verbannen door de Britse overheid. Dit gebeurde deels omdat hij in 1998 Osama bin Laden had geprezen en had gezegd dat ‘alle moslims terroristen zouden moeten zijn’. Hij woont nu in Maleisië, waar hij echter geen toespraken mag houden in het belang van de ‘nationale veiligheid’.

- Advertentie -