16.4 C
Amsterdam

Willem Engel in videoclip omstreden rapper Convex Kafka: ‘Kom in opstand’

Lees meer

De uit Deventer afkomstige rapper Convex Kafka (Bouke van de Vrugt) heeft een videoclip gemaakt met Willem Engel van actiegroep Viruswaarheid. Ze roepen luisteraars op in opstand te komen tegen het coronabeleid van de overheid. De clip staat sinds woensdag op YouTube.

‘De oude Nederlandse vrijheid is kwijt’, rapt Kafka. ‘Kom in opstand. Het is dom dat je zwicht, daardoor die nutteloze mondkapjesplicht.’ Volgens Kafka worden critici van het coronabeleid ‘gestigmatiseerd, gecriminaliseerd, als opstandeling gearresteerd, gedemoniseerd en geïntimideerd, totdat je je toch maar vaccineert.’

De rapper vertrouwt de Nederlandse overheid niet. Achter het regeringsbeleid zit een plan om van Nederland een dictatuur te maken, de media zijn onbetrouwbaar en minister-president Mark Rutte is een NSB’er, aldus Kafka. Ook pakt Nederland ‘goede mensen’ op en biedt ons land ‘bescherming aan pedo’s’. En mensen die daar kritiek op hebben worden weggezet als ‘complotgek’.

De videoclip ‘Kom in Opstand’ bevat veel rebelse symboliek: een omgekeerde Nederlandse vlag (blauw, wit rood, in plaats van rood, wit blauw), Guy Fawkes-maskers en een galg.

In de videoclip figureert bovendien Willem Engel, de roemruchte voorman van Viruswaarheid, de actiegroep die strijd tegen het coronabeleid van de regering. Tevens hoor je in de videoclip uitspraken van Thierry Baudet van Forum voor Democratie, ook een criticus van het coronabeleid.

Voor de zekerheid heeft Convex Kafka wel een disclaimer bij zijn video gezet. ‘Wat er met opstand wordt bedoeld: vreedzaam demonstreren, je ongenoegen uiten in muziek of een andere kunstvorm, jezelf laten horen op social media, mits het zonder schelden of oproepen tot geweld is, en de gevestigde orde wegstemmen op 17 maart aanstaande.’

De autochtone Convex Kafka is vanwege zijn felle kritiek op Israël ook erg populair onder jongeren met een islamitische achtergrond. Drie jaar geleden werd Convex Kafka bedreigd door PVV-aanhangers en werd zijn woonadres op internet verspreid, nadat hij twitterde dat Geert Wilders ‘500 stenen op zijn smoel’ verdiende. Eerder wenste de rapper de PVV-voorman een nekschot toe.

De rapper kwam drie maanden geleden nogmaals in opspraak omdat hij een Facebookpagina startte om vermeende pedofielen te ontmaskeren. Politie en justitie spreken van eigenrichting, terwijl Kafka volhoudt dat veel slachtoffers zich hierdoor eindelijk gehoord voelen. In 2019 veroordeelde de rechter hem wegens smaad en laster, omdat hij een vlogger uit Nijmegen voor ‘pedo’ uitmaakte.

- Advertentie -