8.6 C
Amsterdam

ON-journalist doet aangifte tegen D66-Kamerlid om ‘fascisten’-uitspraak

Lees meer

Verslaggever Jonathan Krispijn van Ongehoord Nederland deed gisteren aangifte tegen D66’er Tjeerd de Groot. Het Kamerlid maakte Krispijn en zijn collega’s eerder deze maand uit voor ‘fascisten’.

Jonathan Krispijn probeerde op 8 december in de Tweede Kamer Tjeerd de Groot te spreken, die op dat moment een groep buitenlandse bezoekers aan het rondleiden was. ‘Hem negeren we altijd’, zei De Groot in het Engels, terwijl hij wees op Krispijn, ‘omdat ze fascisten zijn.’

De Groot bood naderhand zijn excuses aan op Twitter. Voor Krispijn was de kous hiermee niet af en hij stapte naar de politie. ‘Ik ben 21 familieleden kwijtgeraakt in de oorlog en accepteer dit niet’, twittert de ON-verslaggever.

Hoewel De Groot zijn fascisme-beschuldiging heeft teruggenomen, blijft hij kritisch op ON. ‘ON verspreidt zonder tegenspraak de levensgevaarlijke complottheorie van de omvolking en er is sprake van racisme en nepnieuws’, schrijft hij op Twitter. ‘Daar zal ik me altijd tegen verzetten.’

Gisteren werd bekend dat Omroep Nederland voortaan aan de NPO moet rapporteren hoe eerdere aanbevelingen van de Ombudsman worden geïmplementeerd. In juni verscheen een kritisch rapport van de Ombudsman over het verspreiden van onjuist informatie door de omroep.

- Advertentie -