14.4 C
Amsterdam

Onderzoek: meeste media-aandacht Franse verkiezingen voor Zemmour

Lees meer

Volgens een Frans onderzoek geven Franse media van alle presidentskandidaten vooral aandacht aan de uiterst rechtse Éric Zemmour.

Volgens het Franse Institut National de l’Audiovisuel blijkt dat alle grote tv-zenders in Frankrijk veel zendtijd geven aan Zemmour, soms zelfs meer dan aan zittend president Emmanuel Macron.

BFMTV, de grootste zender van Frankrijk, wijdde 35 procent van de verslaggeving over de presidentsverkiezingen aan Zemmour, Macron kreeg slecht 15 procent van de aandacht, Marine le Pen van de radicaal-rechtse partij Rassemblement National ook.

Televisiezender TPMP wijdde zelfs 55 procent van de berichtgeving over de Franse presidentsverkiezingen aan Zemmour gewijd. Zemmour en Le Pen krijgen samen 70 procent van de aandacht.

In april worden in Frankrijk de presidentsverkiezingen gehouden. Zemmour, een felle criticus van de islam en moslims, werd maandag nog veroordeeld tot een boete van 10.000 euro vanwege aanzetten tot rassenhaat. Hij noemde in 2020 alleenstaande asielzoekers ‘dieven, verkrachters en moordenaars’ die ‘hier niets te zoeken’ hebben.

- Advertentie -