18.9 C
Amsterdam

Ontmoet Souad Hdidou: de enige vrouwelijke taxichauffeur in Rabat

Lees meer

‘Ik ben het soort dat van een beetje uitdaging houdt’, zegt Souad Hdidou achter het stuur tegen het digitale nieuwsplatform AJ+.  Deze vrouw breekt stereotypes en sociale normen als de enige vrouwelijke taxichauffeur in de Marokkaanse hoofdstad Rabat.

Hdidou vertelt dat het geen toeval was om taxichauffeur te worden. ‘Het begon toen ik werkte bij een bedrijf dat was gespecialiseerd in de distributie van vis in Marokko en daarna werd ik taxichauffeur.’

AJ+ meldt dat Hdidou’s baan haar ‘vrijheid geeft’, in staat stelt om de hypotheek af te lossen en dat ze haar familie op het platteland kan ondersteunen.

Tevens speelt Hdidou dus een rol in het ‘beëindigen van stereotypes en sociale normen’, want de meeste taxichauffeurs in Marokko zijn mannen.

Ook komt Hdidou’s collega Mohamed Nwini aan het woord. Hij verklaart ‘vereerd’ te zijn zijn met Hdidou en dat ze een ‘unieke toevoeging’ is voor de taxiwereld.

Hdidou vertelt ook over haar levensdoel, waar ze sinds jongs af aan van droomt: het opzetten van een internationaal transportbedrijf.

‘Ik ben nu in het proces om verschillende rijvergunningen te verkrijgen’ zegt ze met een lach en Allahs zegen, en voegt daar aan toe: ‘Dit is mijn leven.’

- Advertentie -