14.8 C
Amsterdam

Ook Assad erkent afvallige republieken Donetsk en Loehansk

Lees meer

De Syrische president Bashar al-Assad is het eerste buitenlandse staatshoofd dat, in navolging van Rusland, de onafhankelijkheid van de pro-Russische separatistische republieken Donetsk en Loehansk in het oosten van Oekraïne erkent. Dit meldt onder meer de Arabische nieuwszender al Jazeera.

De Syrische minister van Buitenlandse Zaken zegt dat de regering van Assad ‘zal samenwerken’ met de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk en de Volksrepubliek Loehansk .

De Russische dreiging escaleerde gisteren, toen de Russische president Vladimir Poetin zei de twee republieken te erkennen. Vannacht stuurde hij een Russische troepenmacht naar de gebieden in het kader van een zogeheten ‘vredesmissie’.

In Syrië is nu tien jaar een bloedige burgeroorlog aan de gang. President Assad is er dankzij Russische en Iraanse steun in geslaagd om in het zadel te blijven.

Volgens de nieuwssite al Monitor zijn de Russische troepen in Syrië de afgelopen maanden steeds assertiever geworden. Mogelijk leidt een oorlog in Oekraïne ook tot oplopende spanningen in Syrië, aldus de website.

- Advertentie -