23.3 C
Amsterdam

Ook Efteling krijgt gebedsruimtes

Lees meer

De Efteling krijgt gebedsruimtes. Dit schrijft het pretpark in Kaatsheuvel in zijn nieuwste jaarverslag.

‘Bij nieuwe ontwerpen, of aanpassingen aan bestaande locaties, is het goed om als Efteling een bewuste keuze te maken op het gebied van diversiteit en inclusiviteit’, schrijft de Efteling in dit verslag. Behalve gebedsruimtes moeten er ook familietoiletten komen. Wanneer dit allemaal gerealiseerd moet worden vermeldt het jaarverslag niet. Er worden geen concrete data genoemd.

Omroep Tilburg schrijft dat het opvallend is dat de passage over gebedsruimtes niet staat in het jaarverslag op de website van de Efteling, maar wel in het verslag op de website van de Kamer van Koophandel. Maar volgens een woordvoerder van het park is dat puur toeval. ‘We willen dat al onze bezoekers, ongeacht achtergrond of beperking, zich welkom voelen in de Efteling. Uit onze onderzoeken is gebleken dat er vanuit onze gasten behoefte is aan ruimte waar ze zich terug kunnen trekken, bijvoorbeeld om te ontprikkelen, maar ook om te bidden’, zo citeert de omroep.

De Efteling is het grootste pretpark van de Benelux en trekt jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers. Natuurpark de Efteling werd geopend in 1951, een jaar later werd het beroemde Sprookjesbos geopend, ontworpen door de Nederlandse tekenaar Anton Pieck. PVV-leider Geert Wilders komt erg graag naar de Efteling. Zijn favoriete attractie is De Droomvlucht.

- Advertentie -