20.2 C
Amsterdam

Ook extreemrechts weet Albergen te vinden: ‘Géén asielcentrum!’

Lees meer

De extreemrechtse actiegroep Voorpost protesteerde dit weekend in het Overijsselse dorp Albergen tegen een nieuw asielzoekerscentrum in een hotel.

De Voorpostdemonstranten droegen Nederlandse vlaggen en een groot spandoek met ‘Géén asielcentrum in onze buurt!’, ‘Enkeltje thuis!’, en een vliegtuig dat ‘Doei!’ zegt.

Voorpost is een extreemrechtse actiegroep, die actief is in Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika. De organisatie streeft een Groot-Nederlands ideaal na en beschouwt zichzelf als ‘volksnationalistisch’.

Albergen is het epicentrum van een grote politieke controverse, omdat het Rijk er een hotel heeft opgekocht om een azc te vestigen. De gemeente Tubbergen, waar Albergen onder valt, voelt zich overvallen; ook veel buurtbewoners zijn tegen.

Gisteren demonstreerden nog eens actievoerders in de gemeente. Ze droegen omgekeerde Nederlandse vlaggen met zich mee, het symbool van de boerenprotesten.

Na hun bezoek aan Albergen reisden de Voorpost-activisten door naar Ter Apel, waar ze folders uitdeelden. In Ter Apel staat een groot azc.

- Advertentie -