16.7 C
Amsterdam

Op1-uitzending in Ter Apel stuit op hoon en verbazing: ‘Zo, zo fout’

Lees meer

Als ophef de bedoeling was van de Op1-uitzending van gisteren, vlak voor het aanmeldcentrum in Ter Apel, dan is dat goed gelukt. Dat blijkt uit de honende reacties op Twitter.

‘Totaal geschift’, ‘zo fout’ en ‘asielzoekers als decor’: zomaar een greep van de reacties over de uitzending die in het teken stond van ‘hulp’ voor Ter Apel. Deze ‘sensatie-tv’ viel bij sommigen totaal verkeerd.

Zo vraagt journalist Tahrim Ramdjan (het Parool) zich af: ‘Hoe kan het dat er helemaal niemand op de redactie van Op1 nagedacht lijkt te hebben over wat voor een ontzettend dom idee het is een uitzending in Ter Apel te maken, waar de asielzoekers op de achtergrond door hekken heen mogen meekijken?’

‘En morgen is Op1 live vanaf de begraafplaats in Nieuw-Beijerland. Echt, pleur op met je ophefshow’, uit twitteraar Kelly Sinke haar verontwaardiging.

‘Dat hek. (…) De drankjes op tafel. De dames die er met hun rug naartoe zitten. Alles, echt alles is zo, zo fout’, voegt Trouw-columnist Emine Ugur toe.

Daar is Amrish Badjoe van Artsen Zonder Grenzen ook niet over te spreken. Volgens hem gooit Op1 alle ‘ethische standaarden overboord’ door de talkshow pal voor het crisiscentrum te plaatsen. ‘Geen vluchtelingen aan tafel. Die mogen kijken’.

Bertus Tichelaar, als EO-hoofdredacteur verantwoordelijk voor de uitzending met twee EO-presentatoren gisten, zegt in een reactie over de asielzoekers achter het hek: ‘We hebben ons best gedaan het zo goed mogelijk op te bouwen, maar tijdens een live-uitzending is dit een risico.’ Dat het zo in beeld zou komen, was ‘niet de bedoeling’.

- Advertentie -