15.1 C
Amsterdam

Kerkdiensten in open lucht om steun voor Palestina te mobiliseren

Lees meer

Het Christelijk Collectief, een pro-Palestijnse christelijke actiegroep, organiseert in zes Nederlandse steden kerkdiensten in de open lucht. Doel is om linkse christenen te mobiliseren voor Gaza.

‘Zes zondagen lang houdt Christelijk Collectief in zes steden vieringen’, aldus het X-account van Kairos Sabeel. ‘We nodigen allen die vinden dat de kerken zich te weinig uitspreken over Gaza uit om hun kerk rechts te laten liggen en met ons te vieren!’

De eerste linkse kerkdienst vindt komende zondag om 11:00 uur in Utrecht plaats in het park bij Lepelenburg. Daarna volgen kerkdiensten in Rotterdam, Zwolle, Groningen, Almere en Den Bosch.

Het Christelijk Collectief is de actietak van de pro-Palestijnse stichting Kairos Sabeel. Drijvende kracht achter het Christelijk Collectief is de linkse, pro-Palestijnse theoloog en journalist Remco van Mulligen, oud-redacteur van de Kanttekening.

Enkele weken terug organiseerde het Christelijk Collectief een sit-in op het partijbureau van de ChristenUnie, om te protesteren tegen de pro-Israëlische opstelling van deze partij.

Ook in de kerken is het Christelijk Collectief teleurgesteld. Remco van Mulligen, die achter het X-account van Kairos Sabeel zit, citeert met instemming de tot de islam bekeerde zangeres Sinéad O’Connor: ‘Take me to church – but not the ones that hurt’ (breng me naar de kerk, maar niet die pijn doen). Van Mulligen: ‘Laten we samen werken aan een kerk die trauma’s geneest in plaats van ze te negeren of zelfs veroorzaken.’

- Advertentie -