16.6 C
Amsterdam

Ophef in Frankrijk om video van ‘islamofobe aanval’ op twee vrouwen

Lees meer

Er is commotie in Frankrijk om een video van een worsteling tussen een man en twee vrouwen, waarvan een gesluierd is. De politie is een onderzoek gestart.

In het korte filmpje is te zien dat de man een telefoon in de hand van een vermoedelijke ongesluierde moslima probeert af te pakken. Wanneer hij daar in slaagt, smijt hij de telefoon op de grond.

Volgens lokale media hadden de vrouwen en de man ruzie om de hond van de man. De hond zat niet aangelijnd en de vrouwen waren bang. Volgens de slachtoffers begon de man te lachen en hun religie belachelijk te maken.

Volgens de man begonnen de vrouwen juist te dreigen hij zijn hond moest aanlijnen, omdat ze zijn hond anders zouden afmaken. Ook zouden ze hem ‘homofoob’ hebben beledigd. Ze begonnen hun telefoons te pakken om hem te filmen, verklaart hij, wat hij dan zelf ook maar terug ging doen. De vrouw zonder sluier zou juist zijn telefoon hebben afgepakt.

Op het moment dat nu online staat, pakt de man een telefoon af. Het is nog niet geheel duidelijk of het zijn eigen telefoon is of die van de vrouw.

Op sociale media in Frankrijk is veel ophef over de beelden, ook omdat nieuwszenders geen aandacht aan het voorval schenken in een tijd van verkiezingen die met veel anti-islamsentimenten gepaard gaan. Zo beloofde de radicaal-rechtse kandidaat Marine le Pen vorige week nog boetes op te leggen voor het publiekelijk dragen van een hijab.

In Frankrijk wonen zes miljoen moslims op een bevolking van 65 miljoen. Veel NGO’s en moslims zijn bezorgd over het uitblijven van een daadkrachtige ‘islamofobie-aanpak’ in het land.

- Advertentie -