14.2 C
Amsterdam

Ophef omdat Baudet optreden Rusland in Oekraïne ‘extreem mild’ noemt

Lees meer

Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie, noemt het Russische optreden in Oekraïne ‘extreem mild’. Veel twitteraars reageren met woede op Baudets laatste uitlatingen.

‘Het Russische militaire optreden in Oekraïne is extreem mild, met de hele duidelijke bedoeling om de Oekraïense bevolking aan de Russische kant te krijgen’, aldus Baudet een in een interview met de Gelderse omroep RTV Connect. ‘Rusland wil helemaal geen oorlog tegen Oekraïne. Rusland wil vrede.’

‘Dit is niet meer gestoord. Dit is crimineel’, twittert voormalig PvdA-Kamerlid Jo Horn boos. Ook FvD-watcher Marina Meeuwisse is woedend op ‘Poetinboy’ Baudet. Ze vindt dat Forum voor Democratie verboden moet worden.

Hun verontwaardiging wordt breed gedeeld op Twitter. ‘Echt helemaal de kluts kwijt die man. 1,5 miljoen vluchtelingen vanwege het ‘extreem milde’ optreden van de Russische soldaten. Steden in puin schieten terwijl je geen oorlog wil’, stelt een twitteraar nuchter vast.

Anderen kunnen hun woede nauwelijks bedwingen. ‘Staatsgevaarlijke gek. Waarom heeft deze landverrader nog toegang tot de tweede kamer?’ En weer een andere twitteraar schrijft: ‘Baudet is echt by far de grootste narcist en dorpsgek die ooit in de NL politiek heeft rondgelopen. En dat is een knappe prestatie.’

Ook wordt Baudets milde opstelling tegenover Poetin gecontrasteerd met het fanatieke coronastandpunt van Forum voor Democratie. ‘Clusterbommen op burgers: mild. Mondkapjes op burgers: tribunaal’, twittert een criticus van de partij.

FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen pleitte vorig jaar november voor het instellen van tribunalen, die de verantwoordelijken van het Nederlandse coronabeleid moeten berechten.

- Advertentie -